WINEMAKERS DINNER MED FÈLSINA 28. MAI
Fèlsina ligger sørøst i det som defineres som Chianti Classico, mellom de siste høydedragene i Chianti og starten av Ombrone-dalen i kommunen Castelnuovo Berardenga. Området ble i sin tid oppdaget av romerne som falt for området og opprettet en forlegning her. Fram mot den moderne tidsalder var dyrking av oliven det viktigste for området og bare noen få hektar var dedikert til vindyrking.
Den moderne historien til Fèlsina startet så sent som i 1966 da finansmannen Domenico Poggiali overtok eiendommen og fikk raskt hjelp av unge, men fremadstormende talenter som samarbeidet godt med Poggiali om veien videre. En av disse var Giuseppe Mazzocolin som i 1976 giftet seg med Domenicos datter Gloria Pogialli og var med å sette den gamle vingården i bevegelse mot nye tider sammen med sin svigerfar. Giuseppe var utdannet og hadde mange kontakter som var til nytte for oppbyggingen av vingårdens renommé og han fikk ansvar for kommersiell utvikling. En av de første grepene som ble gjort var bygging av en passende kjeller til en ny og større produksjon. Den originale vinkjelleren hos Fèlsina var liten og hadde vært i bruk siden starten av århundret. Den utvidede vinkjelleren ble bygget på 1970-tallet og henger sammen med den gamle stallen på eiendommen. Pogialli kjøpte i 1981 den historiske store eiendommen Castello di Farnetella som ligger ca 30 minutter sørøst fra Castelnuovo Berardenga og under området Chianti Colli Senesi. Eiendommen med 432 hektar derav 56 hektar vinmark ligger på toppen av en bakketopp og ca 560 høydemeter over havet. Jordsmonnet her er en miks av kalkstein, leire og sand. 28. mai kl. 18:30 har vi gleden av å invitere til Winemakers Dinner med denne vinprodusenten. Vi starter med aperitif i FG Bar. Pris kr 1595,- pr. person. Kveldens meny med tilhørende viner: Aperitiff: Fèlsina Brut Classico Tomat bruchetta Surdeigsbrød toppet med ferske tomater, olivenolje og urter (Mel) Vin: Berardenga Chianti Classico 2021 Tortelli Lucchesi Fylt pasta med svin, biff og krydder servert med tomatsaus (Mel, egg, muskat, selleri, sulfitt, melk) Vin: Chianti Classico Riserva Rancia 2017 Sopp risotto (Melk, sulfitt) Vin: I Sistri Chardonnay 2021 Ytrefilét med gremolata servert med poteter og grønnsaker (Sulfitt, melk) Vin: Fontalloro 2018 og Chianti Classico Riserva 2020 Tiramisu (Melk, hvete, sulfitt, egg) Kaffe Hjertelig velkommen til å bli kjent med Fèlsina på FG Restaurant & Bar. |